علت بواسیر و نشانه های بواسیر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• خونریزی بدون درد در هنگام حرکت روده. ممکن است در هنگام دفع مدفوع مقدار کمی خون مشاهده کنید.
• خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
• درد یا ناراحتی
• متورم شدن اطراف مقعد
• ایجاد توده ای در نزدیکی مقعد که ممکن است حساس یا دردناک باشد. (احتمال خونریزی ترومبویی وجود دارد)
علت بواسیر و نشانه های بواسیر معمولا به محل ایجاد آن بستگی دارد.
بواسیر داخلی: این نوع از بواسیر در داخل رکتوم قرار دارد و شما معمولا نمی توانید این بواسیر را ببینید یا احساس کنید و به ندرت با درد و ناراحتی همراه است. ولی در هنگام عبور مدفوع و فشاری که به این ناحیه وارد می شود باعث سوزش و در برخی مواقع باعث خونریزی می شود.
گاهی اوقات فشار آوردن می تواند از طریق بازوی مقعدی به بواسیر داخلی وارد شود که این بواسیر به بواسیر پیشانی یا پرولاپس شناخته شده است و می تواند درد و تحریک زیادی با خود به همراه داشته باشد.
بواسیر خارجی: این نوع بواسیر در اطراف مقصد ظاهر می شود. هنگام تحریک با خارش یا خونریزی همراه است.
بواسیر ترومبوز: گاهی اوقات در بواسیر خارجی ممکن است خون جمع شود و یک لخته (ترومبوز) به وجود بیاورد که می تواند باعث درد شدید، تورم، التهاب و ایجاد یک توده سخت در نزدیکی مقعد شود.
چه زمانی نیاز به دیدن یک دکتر دارید؟
خونریزی در هنگام تحریک روده شایع ترین نشانه بواسیر است. این زمانی است که باید پزشک شما را معاینه فیزیکی کند و برای تایید بواسیر، سایر آزمایش ها را انجام دهد و بیماری را به صورت کاملا تخصصی تایید و تشخیص دهد تا روش درمان بواسیر در زمان مناسب مشخص شود.
فرض کنید که بر اثر بواسیر خونریزی مقعدی دارید، به ویژه اگر سن تان بیشتر از 40 سال باشد. خونریزی رکتال ممکن است با سایر بیماری ها، از جمله سرطان کولورکتال و سرطان مقعد اتفاق بیفتد. در صورتی که خونریزی شما همراه با تغییرات مشخصی در عادات تحریک روده باشد، یا اگر مدفوع شما تغییر رنگ و درجه غلظت غیرطبیعی داشته باشد، باید با پزشک خود مشورت کنید. این نوع مدفوع می تواند نشانه خونریزی زیاد در ناحیه های دیگر دستگاه گوارش شما باشد.
اگر مقدار زیادی خونریزی مقعدی، سرگیجه، سردرد یا ضعف دارید، هر چه زودتر به اورژانس یا کلینیک سامان مراجعه کنید.